Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
marchew posiekana 2 szt
wywar wołowy 8 szklanek
koncentrat pomidorowy 2,5 łyżki
soczewica 2 szklanki
trybula 1 łyżeczka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z soczewicy

Masło rozgrzewamy w rondelku na małym ogniu ,następnie wkładamy posiekaną cebulę i marchew i smażymy razem przez 5 min,następnie wlewamy wywar i dodajemy koncentrat pomidorowy, dobrze mieszamy i przyprawiamy, dodajemy opłukaną soczewicę trybulę liście laurowe i znów mieszamy .Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień i gotujemy przez półtora godziny częściowo przykryte na małym ogniu.Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 25.05.2012 12:15
pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak