Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,mleko i utrzeć na gładką masę.Tortownicę wysmarować masłem,wlać ciasto i upiec w nagrzanym piekarniku ok.30 minut w 190 st.C.Gruszki obrać , pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody.Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody,przestudzić i połączyć z jogurtem.Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder.Połączyć śmietanę z jogurtem i delikatnie wymieszać.Tężejącą piankę wylać na przestudzone ciasto.Ułożyć na niej pokrojone gruszki i zalać tężejącą galaretką.Wierzch ciasta ozdobić ubita śmietanką.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Może wprosimy się na to ciasto:):):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo proszę:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, to pyszne!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    same słodkośći
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    super-smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !