Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niezawijane gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 1 kg
kapusta biała 65 dag
kasza 1 szklanka
cebula 2
sól
pieprz
mąka
margaryna 1/3
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Niezawijane gołąbki

Kapustę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Mielimy mięso i mieszany z pokrojoną kapustą i cebulą. Dodajemy do tego jajka i kaszę lub ryż. Przyprawiamy pieprzem i solą. Całą masę mieszamy i formułujemy gołąbki . Gołąbki obtaczamy w mące i smażymy na roztopionej margarynie. Najlepiej podać z jakimś sosem np. pieczarkowym czy pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.10.2011 17:48
najlepsze z sosem pomidorowym:)
sunnymood 22.10.2011 17:47
najlepsze z sosem pomidorowym:)
KasiaK90 14.10.2011 21:11
super
malaczarna23 13.10.2011 08:28
super
tomek18 13.10.2011 08:25
a ja uwielbiam i takie:)
suzana 12.10.2011 19:59
wolę tradycyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak