Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
ważywa rosołowe mrożone 1/2 opakowania
pieprz do smaku
sól do smaku
przecier pomidorowy ok1//2-1 słoiczek średni
ryba ok 1/2 -1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z rybą

Ugotować warzywa na osolonej wodzie dodać ryż ugotować dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Wody tyle aby wyszło na gęsto. Oprawioną rybę mrożoną lub świeżą (mrożoną lepiej rozmrozić bo mrożona dłużej dochodzi) wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą na przemian ryż ryba ryż po wierzchu można jeszcze odrobinę polać oliwą zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i czekamy w zależności od ilości i od rodzaju ryby od 1 do 1:30min i gotowe smakuje wyśmienicie nawet dzieci które ryb nie lubią spewnością zasmakują

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 12.10.2011 20:01
super
halinka1011 12.10.2011 18:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak