Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 szt
krem do tortów śmietankowy 1 szt
krem do tortów czekoladowy 1 szt
dżem truskawkowy 1 sloik
wiórki kokosowe
alkohol
owoce z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort domowy

Odsączamy owoce z puszki - sok zlewamy do osobnego naczynia, a następnie rozcienczamy go z odrobiną alkoholu. Uprzednio przygotowanym sokiem nasączamy każdy kawałek biszkoptu (tylko gorną część).Na okragły talerz układamy pierwszy biszkopt i smarujemy go śmietankowym kremem do tortów, na ktorym układamy odsączone owoce z puszki.Dodajemy kolejny biszkopt i tym razem smarujemy go dżemem.Układamy ostatnią warstwę biszkoptu i całość (łącznie z bokami) smarujemy czekoladowym kremem do tortówTorcik posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 14.10.2011 14:54
supcio
SmacznaPyza 13.10.2011 10:44
owoce z puszki, krem z torebki i kupny biszkopt = to chyba nie jest domowy tort?
halinka1011 12.10.2011 18:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak