Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki śląskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
maka ziemniaczana ile zabierze
jajko 1 sztuka
kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki śląskie

ziemniaki przeciskamy przez praskę, ugniatamy dzielimy na 4 równe części, jedną odkładamy i na jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną.
całość ziemniaków, mąkę, jajko i kucharka dokładnie wyrabiamy, formujemy niewielkie kuleczki, w którycjh robimy małym palcem dziurkę,
gotujemy we wrzątku, wyjmujemy jakieś 2-3 minuty od wypóynięcia na powierzchnię wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.10.2011 10:41
a ja nie dodaję jajka - tak robiła Babcia i ja też
halinka1011 12.10.2011 18:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak