Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
olej do smażenia 5 łyżek
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do dań z ziemniaków 3 łyżeczki
ketchup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy ziemniaczane

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cienkie talarki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojone ziemniaki. Posypać ulubioną przyprawa do ziemniaków, bazylią otartą w dłoniach. Wymieszać. Gdy już bedą chrupiące, wyjąć, ewentualnie osuszyć z nadmiaru tłuszczu, posolić do smaku i polać ketchupem. Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.11.2011 09:39
musze spróbować ;-)
halinka1011 12.10.2011 18:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak