Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i 100g cukru, następnie dodajemy zimną margarynę i całość siekamy nożem, albo rozdrabniamy w palcach Na koniec dodajemy żółtka i śmietanę i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wrzucamy na jakieś 15 minut do zamrażarki. Następnie nakłuwamy widelcem i wkładamy na 55 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, powinna się zezłościć. Smietanę, serki jajka i cukiermiksujemy, gruszki obieramy ze skórki, kroimy na pół wykrawamy gniazda nasienne.Na podpieczony spód wylewamy masę, na niej rozkładamy gruszki, posypujemy płatkami migdałowymi, pieczemy jeszcze 30 minut, podajemy schodzone

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    super =)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !