Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i 100g cukru, następnie dodajemy zimną margarynę i całość siekamy nożem, albo rozdrabniamy w palcach Na koniec dodajemy żółtka i śmietanę i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wrzucamy na jakieś 15 minut do zamrażarki. Następnie nakłuwamy widelcem i wkładamy na 55 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, powinna się zezłościć. Smietanę, serki jajka i cukiermiksujemy, gruszki obieramy ze skórki, kroimy na pół wykrawamy gniazda nasienne.
Na podpieczony spód wylewamy masę, na niej rozkładamy gruszki, posypujemy płatkami migdałowymi, pieczemy jeszcze 30 minut, podajemy schodzone

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !