Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 200 gram
cukier waniliowy 1 sztuka
mąka tortowa 150 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
majonez tradycyjny 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Piekarnik włączamy na 180 stopni,niech się grzeje :)
Cukier mieszamy z cukrem waniliowym i razem rozdrabniamy na cukier puder. W misce ubijamy białka jajek,w osobnym naczyniu wsypujemy zmiksowany cukier puder,żółtka i ucieramy,po chiwli stopniowo dodając majonez. Po dokładnym ucieraniu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy ubita białka i gotowe ciasto przelewmy do wcześniej nasmarowanej i posypanej bułką tarą formy. Pieczemy około 30-40 minut. Szybka i pyszna! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 15.02.2012 19:11
Musi być pyszna
Dorian 18.10.2011 20:03
ciekaw jestem smaku
smakowita 14.10.2011 22:21
jest smaczna i wilgotna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak