Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik korzenny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód płynny 150 g
cukier 100 g
milelone migdały 25 g
czekolada gorzka 10 dag
mąka 20 dag
skórka pomarańczowa 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
jajko 6 sztuk
orzechy mielone 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik korzenny

Miód ubić z jajkami i cukrem , dodać przesianą mąkę z sodą oraz mielone orzechy i migdały, starta czekoladę i skórkę pomarańczową, dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto wylać do mniejszej formy wcześniej wysmarowanej tłuszczem.
Piec około 40-45 w temp. 170st.
Po upieczeniu można tylko posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i ozdobić skórką pomarańczową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 17.07.2012 21:31
pychota
kriso 26.10.2011 20:18
super
mikrusiak 12.10.2011 16:08
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak