Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
woda 1 litr
bulion warzywny 1
sól
pieprz
margaryna 1/3
chleb
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i smażymy na roztopionej i rozgrzanej margarynie. Do garnka z zagotowaną wodą wrzucamy bulion warzywny i wcześniej podsmażoną cebulę. Gotujemy chwile i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Chleb kroimy w kostki i wrzucamy na roztopioną margarynę i rumienimy. Na koniec wlewamy zupę do talerzy, wsypujemy grzanki i możemy posypać startym na tarce serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 13.05.2012 07:24
bardzo lubie zupy cebulowe
malaczarna23 18.11.2011 09:48
pyszna
owocówka 17.11.2011 06:58
mniam
gosia561 21.10.2011 13:22
ciekawa propozycja
ronald88 13.10.2011 14:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak