Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg
kiełbasa 20 dag
cebula 2 szt
boczek kilka plastrów
masło kilka łyżek
pieczarki 1/2 kg
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie
pieprz
kostki rosołowe 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z pieczarkami

Kapusty szatkujemy- zalewamy niewielką ilością wody- gotujemy razem z pokruszonym listkiem laurowym i zielem angielskim.
Na patelnię wrzucamy pokrojony boczek- podsmażamy- przekładamy na talerzyk.
Pieczarki, kiełbasę i cebulę kroimy- wrzucamy na patelnię po boczku- dodajemy masło- smażymy.
Boczek, kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodajemy do kapusty- mieszamy- dodajemy kostki rosołowe i przecier pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem.
Dusimy całość około pół godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.09.2013 09:55
lubię bigos z pieczarkami
Katarzyna56 07.05.2012 22:49
Pyszny. Robie podobny tylko zamiast pieczarek daje suszone prawdziwki:o)
Anna152 04.03.2012 16:18
na pewno smaczniutki:)
M-W 20.11.2011 09:07
super bigosik
MAR3STA 16.10.2011 10:12
fajny bigosik i uważam, że na kolacje całkiem pasuje
Angelika10 13.10.2011 22:52
Lubię bigosik.
fasola 12.10.2011 20:28
na kolacje zbytnio nie pasuje ale tak to bardzo smaczny bigos
calliope 12.10.2011 19:48
bardzo apetyczny :)
zdzislawa2 12.10.2011 16:06
pyszności
pioge7 12.10.2011 15:00
super
agnieszka137 12.10.2011 14:56
ale mam na niego ochotę:)
Justyna73 12.10.2011 14:55
uwielbiam bigos
halina17 12.10.2011 14:46
smaczny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak