Sposób przygotowania

Kapusty szatkujemy- zalewamy niewielką ilością wody- gotujemy razem z pokruszonym listkiem laurowym i zielem angielskim.
Na patelnię wrzucamy pokrojony boczek- podsmażamy- przekładamy na talerzyk.
Pieczarki, kiełbasę i cebulę kroimy- wrzucamy na patelnię po boczku- dodajemy masło- smażymy.
Boczek, kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodajemy do kapusty- mieszamy- dodajemy kostki rosołowe i przecier pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem.
Dusimy całość około pół godzinki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny bigosik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam bigos
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ale mam na niego ochotę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo apetyczny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    na kolacje zbytnio nie pasuje ale tak to bardzo smaczny bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Lubię bigosik.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny bigosik i uważam, że na kolacje całkiem pasuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    super bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    na pewno smaczniutki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Pyszny. Robie podobny tylko zamiast pieczarek daje suszone prawdziwki:o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lubię bigos z pieczarkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !