Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet wieprzowe z pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 2
pieczarki 300 gram
cebula 1
ser żółty
pieprz
sól
margaryna 1/3
jajko 1
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet wieprzowe z pieczarkami i serem

Pieczarki umyć, obrać i trzeć na grubej tarce. Margarynę roztopić na patelni i podsmażyć na niej do złotego koloru cebulę pokrojoną w drobną kostkę, a później podsmażać razem z pieczarkami. Kotlety panierujemy w mące, a potem obtaczamy w jajku dajemy na rozgrzany tłuszcz. Odwracamy na drugą stronę i kładziemy na to pieczarki i ser. Czekamy, aż ser roztopi się na kotletach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite
parysek10 12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite
parysek10 12.01.2012 16:12
całkiem przyzwoite
kasienka23 17.11.2011 18:33
pyszne
Juleczka20 26.10.2011 13:19
wyglądają smacznie
pioge7 12.10.2011 15:00
mniam
halina17 12.10.2011 14:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak