Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do smarowania chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 15 dkg
boczek 10 dkg
ziemniaki 20 dkg
cebula 20 dkg
mąka pszenna 2 dkg
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do smarowania chleba

Cebulę udusić z boczkiem. Wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli. Dusić ją krótko. Posypać mąką, wlać parę łyżek wody. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Wszystko przepuścić przez sitko pasztetowe maszynki do mięsa. Osolić. Wsypać łyżeczkę majeranku i pieprzu. Ucierać, aż masa stanie się zupełnie gładka. Przechowywać w chłodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 21.08.2013 19:14
fajne do chleba
Bernadeta1 02.10.2012 00:27
bardzo ciekawa masa z ziemniakami, wypróbuję
Dorian 07.04.2012 12:24
super
fasola 24.11.2011 20:03
chlebek z taką masą to pychota
irenka 22.11.2011 21:45
ciekawy przepis
Wacław 18.11.2011 08:20
pyszna !
anulka69 31.10.2011 15:24
ciekawe
Krystyna32 20.10.2011 17:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak