Sposób przygotowania

Cebulę udusić z boczkiem. Wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli. Dusić ją krótko. Posypać mąką, wlać parę łyżek wody. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Wszystko przepuścić przez sitko pasztetowe maszynki do mięsa. Osolić. Wsypać łyżeczkę majeranku i pieprzu. Ucierać, aż masa stanie się zupełnie gładka. Przechowywać w chłodzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    chlebek z taką masą to pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo ciekawa masa z ziemniakami, wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne do chleba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !