Sposób przygotowania

Główkę kapusty wkładamy do garnka z wodą i gotujemy aż liście będą miękkie, następnie ściągamy po jednym listku cały czas gotując, i tak aż obierzemy cała kapustę.

Mięso wsypujemy na rozgrzany tłuszcz z cebulą i smażymy na koniec przyprawiamy.
Ryż gotujemy. A następnie mieszamy ryż z mięsem i to będzie farsz.

Później końcówki liści tłuczemy tłuczkiem aby je zmiękczyć, do środka dodajemy farsz i zwijamy w rulonik tak żeby nic nie wypadało.

A teraz robimy sos: do garnka dajemy tłuszcz i cebulę, następnie wsadzamy gołąbki i dusimy, później dolewamy wody, dodajemy koncentrat i czekamy do zawrzenia. Potem bierzemy śmietanę do garnuszka rozcieńczamy trochę z wodą i dodajemy mąkę, i wlewamy do sosu na koniec dodajemy przyprawy. I czekamy aż wszystko się zagotuje

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    swietne,dzięki za przypomnienie dawno nie robiłam gołabków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !