Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur z kiełbasą i ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 750 ml
bulion 800 ml
kiełbasa 4 szt
ziemniaki 5 szt
masło 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżeczki
kwaśna śmietana 200 ml
czosnek 2 ząbki
boczek 200 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Żur z kiełbasą i ziemniaczkami

Boczek i kiełbasę pokroić i podsmażyć na maśle. Zalać zakwasem i bulionem, dodać majeranek i gotować przez 20 minut. Następnie dodać czosnek (wyciśnięty) oraz śmietanę. Zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 12.10.2011 16:52
ja tam ziemniaków do żurku nie dodaję
eli82 12.10.2011 16:25
uwielbiam żurek :)
mikrusiak 12.10.2011 16:13
fajna \"micha\"...:)
Krystian3 12.10.2011 15:46
wygląda smacznie
Agnieszka91 12.10.2011 12:17
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak