Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
sól do smaku
jajko 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżeczki
łuska gryczna rozdrobniona 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 2 łyżki
olej do smażenia 4 łyżki
cebula biała 0,5 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z majonezem

Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką tartą, majonezem, solą, pieprzem, natką pietruszki i przyprawą do wieprzowiny.Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Na koniec połączyć z łuską gryczaną. Wyrobić. Formować pulpeciki. Smażyc na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2012 10:07
pyszne,lubię mielone !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak