Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jogurtów bałkańskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier puder 1 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanki
jogurt bałkański 2 duże
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jogurtów bałkańskich

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać. Żółtka wymieszać z budyniem śmietankowym w proszku i dodać do ubitych białek. Delikatnie razem połączyć. Następnie dodać cukier waniliowy, olej, jogurty bałkańskie i razem wymieszać.
Średniej wielkości tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim biszkopty (ja użyłam dużej tortownicy i dlatego mój sernik jest nieco niższy). Następnie wylać masę z jogurtów i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzony sernik polać polewą czekoladową i udekorować.
smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.04.2013 13:29
zapowiada się smacznie
Dorota37 26.05.2012 22:17
uwielbiam serniki
melonik 27.03.2012 09:46
mniam
Justyna Jussstiii 30.01.2012 18:04
super
cooleczka 06.01.2012 11:00
takiego jeszcze nie próbowałam
jerry1 29.12.2011 11:04
smacznyy!
AgaS10 28.11.2011 19:18
super:)
Kuchareczekjeden 27.11.2011 15:38
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak