Sposób przygotowania

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać. Żółtka wymieszać z budyniem śmietankowym w proszku i dodać do ubitych białek. Delikatnie razem połączyć. Następnie dodać cukier waniliowy, olej, jogurty bałkańskie i razem wymieszać.
Średniej wielkości tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim biszkopty (ja użyłam dużej tortownicy i dlatego mój sernik jest nieco niższy). Następnie wylać masę z jogurtów i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzony sernik polać polewą czekoladową i udekorować.
smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !