Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z czerwonej porzeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
margaryna 14 dag
drożdże 2 dag
żółtko jajek 2
śmietana gęsta 2 łyżka
cukier
białko 5
porzeczki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z czerwonej porzeczki

Drożdże rozbijamy ze śmietaną i cukrem. Mąkę wyrabiamy z margaryną i żółtkami. Dodajemy do tego drożdże. Dobrze wyrabiamy w wkładamy na blachę. 5 białek ubijamy na sztywną pianę i dodajemy 30 dag cukru. W dalszym ciągu zbijamy pianę, ale ale dodając po trochu 25 dag porzeczek. Wlewamy to na upieczony placek i zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 01.03.2012 10:40
pyszne ciasto
KasiaK90 13.10.2011 09:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak