Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko francuskie z morelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
morele 12
żółtko jajek 1
mleko 2 łyżki
cukier
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko francuskie z morelą

Morele należy umyć i podzielić na połówki wyciągając pestki. Ciasto pokroić ostrym nożem na 24 kwadraty, ułóżyć w odstępach 1-centymetrowych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, ułóżyć połówki moreli, posypać cynamonem i cukrem. Piec ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.06.2013 21:53
prosto,szybko i smacznie
RenataZ-et 23.05.2013 21:30
lubię takie ciastka
Dorota37 25.05.2012 14:41
lubię ciasta z morelami szkoda że jeszcze nie jest na nie sezon
Ada-Gaba 13.04.2012 13:02
pycha
sunnymood 26.03.2012 17:22
mniamm...ale pyszności:)
fictor123 13.03.2012 06:45
super
rjustysia 27.02.2012 11:39
Mhmm, pyszności :)
irenka 26.02.2012 14:41
pyszniutkie
Kuchareczka2 29.12.2011 12:39
poezja smaku
AgaS10 25.11.2011 09:42
super:)
Kuchareczekjeden 25.11.2011 06:57
smaczne
Ewelina38 16.11.2011 20:18
uwielbiam ciasto francuskie
kriso 12.11.2011 20:14
ciekawy przepis
piotereq 06.11.2011 13:05
fajne
Dorian 17.10.2011 09:36
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak