Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 sztuka
Barszcz 1 butelka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
grzyby suszone 2-3 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 2 sztuki
szczypiorek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Gotujemy wywar na kości z liściem laurowym i suszonymi grzybkami. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i smażymy na maśle z odrobiną cukru. Gdy grzybki będą już miękkie dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem i mieszamy - na małym ogniu. Następnie do wywaru dolewamy ok.0,5 l barszczu, doprawiamy solą i majerankiem dodajemy jajko i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 20.11.2011 09:07
pycha
rutynka 18.11.2011 09:16
Bardzo apetycznie wygląda
rutynka 18.11.2011 09:16
Bardzo apetycznie wygląda
Ewa95 21.10.2011 15:07
ciekawe
fasola 12.10.2011 20:28
smaczne
gosia47-47 12.10.2011 10:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak