Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na zmiażdżony czosnek, a potem bułkę pokrojoną w kostkę. Umytą i osączoną sałatę porwać na kawałki, włożyć do salaterki, doprawić solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Jajka gotować 2 minuty, wbić do garnuszka, roztrzepać widelcem i olać nimi sałatę. Dodać drobno pokrojone anchois, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać grzankami. Podawać jako samodzielne danie.

Aby zwiększyć wartość kaloryczną dania, sałatkę można posypać usmażonym bekonem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ave cezar
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    co na to cezar?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !