Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka cezar

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kromka bułki 4 szt
sałata rzymska 1 główka
jajko 2 szt
łyżkia 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
anchois
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka cezar

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na zmiażdżony czosnek, a potem bułkę pokrojoną w kostkę. Umytą i osączoną sałatę porwać na kawałki, włożyć do salaterki, doprawić solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Jajka gotować 2 minuty, wbić do garnuszka, roztrzepać widelcem i olać nimi sałatę. Dodać drobno pokrojone anchois, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać grzankami. Podawać jako samodzielne danie.

Aby zwiększyć wartość kaloryczną dania, sałatkę można posypać usmażonym bekonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 16.03.2013 19:19
mniam pycha
szajba2 06.01.2011 15:04
co na to cezar?
Barbara55 16.08.2010 13:11
ave cezar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak