Sposób przygotowania

Krok 1 / 10

Ciasto:
robimy rozczyn drożdżowy z mleka, cukru, łyżki mąki (zamiast mleka można dodać wody) - wrzucamy drożdże do mleka lub wody, dosypujemy cukier i mąkę i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce - na 20 min.

Po 20 minutach sprawdzamy, czy podniósł się poziom roztworu o mniej więcej 3 razy tyle, co na początku. Jeśli tak, to wyrabiamy ciasto. Jeśli nie, warto poczekać jeszcze 10 min.

Na stolnicę lub do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól. W mące i soli robimy zagłębienie i wbijamy jajko, dodajemy olej i rozczyn.

Ugniatamy dodając po troszkę wody aż uzyskamy jednolitą masę, która nie będzie przylegać do dłoni. wody nie musimy zużyć całej !!!


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    cudna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    oj zjadłabym taką pizze domową
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tez uwielbiam pizze, a od kiedy zrobiłem pierwszy raz sam ciasto praktycznie te kupowane odeszły do lamusa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    hawajska czy nie domowa zawsze najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    domowa najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !