Sposób przygotowania

Część kwiatową kalafiora podzielić na małe różyczki a resztę poszatkować. W garnku roztopic troszkę masła, wsypać poszatkowane cześci kalafiora i podsmażać przez ok 5 minut. Dodać różyczki, 5 łyżek wody i dusić pod przykryciem przez 20 minut od czasu do czasu podlewając bulionem. Na koniec dodac resztę bulionu i całość zmiksować na krem. Dorzucic koperek (drobno posiekany) oraz zmieszane ze sobą śmietany, ktore można rozprowadzić z odrobiną zupy aby się nie zważyły.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    to chyba nie jest zdjęcie dania?! na dodatek ściągnięte z sieci...
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kalafiorowej zupy jeszcze nie jadłam
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Oj, nie ładnie regulamin naruszać!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !