Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1,5 szkl
mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
starta marchewka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do przestygnięcia. Obie mąki łączymy z sodą, cynamonem oraz z proszkiem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ucieramy na puch wraz z cukrem. Ciągle ucierając dodajemy rozpuszczoną margarynę oraz marchew, a następnie mąkę wraz z dodatkami. Kolejno ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 16.04.2012 20:46
lubie.
IlonaAlbertos 30.11.2011 21:51
Lubię tego marchewkowca.
Jarlin 12.10.2011 09:55
to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak