Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do przestygnięcia. Obie mąki łączymy z sodą, cynamonem oraz z proszkiem do pieczenia. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka ucieramy na puch wraz z cukrem. Ciągle ucierając dodajemy rozpuszczoną margarynę oraz marchew, a następnie mąkę wraz z dodatkami. Kolejno ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180*C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    to lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię tego marchewkowca.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    lubie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !