Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jabłka 2
serek śmietankowy 200 g
margaryna 3/4 kostki
cukier 2 łyżki
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: serowe rogaliki

Kroki postępowania

1
W misce mieszamy miękką margarynę, przesianę mąkę, cukier oraz serek śmietankowy i skórkę cytrynową.
Krok 1 - serowe rogaliki foto
2
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. kroimy w cienkie w kosteczkę. Ciasto wkładamy do lodówki na 15-20 minut i przykrywamy folią. Następnie dzielimy na kilka części. Wałkujemy w kształt kółka, podsypując mąką. Przecinamy na pół pionowo, poziomo i po dwóch ukosach (tak jak na zdjęciu).
Krok 2 - serowe rogaliki foto
3
W środek każdego trójkącika wkładamy kawałki jabłek i zawijamy w rogalika.
Krok 3 - serowe rogaliki foto
4
Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - serowe rogaliki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 16.12.2011 23:25
bardzo dobre
aginaa 14.10.2011 19:10
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak