Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone kasztany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztny jadalne 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone kasztany

Kroki postępowania

1
Jak zobaczyłam w sklepie jadalne kaszty stwierdziałam, że muszę je spróbować. Kupiłam je w Kauflandzie za 17 zł/kg. Kasztany powinny być twarde, powinny mieć ciemne skorupki bez jasnych plam oraz oznak pleśni.
Krok 1 - pieczone kasztany foto
2
Każdy kasztan należy naciąć, nacięcie robimy w kształcie krzyżyka.
Krok 2 - pieczone kasztany foto
3
Takie kasztany rozsypujemy na balszce i pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Skorupka ładnie będzie nam odchodzić.
Krok 3 - pieczone kasztany foto
4
Za długo nie mozna kasztanów piec, bo będą w środku za suche. Kasztany obieramy solimy i jemy :)
Krok 4 - pieczone kasztany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak