Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chlebuś domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 0,5 kg
mleko 1/2 szklanki
drożdży 5 dag
wody 1,5 szklanki
słonecznik garść
siemię garść
otręby pszenne 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: chlebuś domowy

Wszystkie składniki mieszamy najlepiej drewnianą łyżką. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyrabiamy ręką. Ciasto wkładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 15-20 min w temp 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak