Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyn a`la czekoladka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
masła 5 dag
czekolady 10 dag
cukru 10 dag
mąki 5 dag
rum do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyn a`la czekoladka

Czekoladę kruszymy. Podgrzaną łyżkę mleka wlewamy do czekolady i rozpuszczamy.Następnie masło wrzucamy do garnuszka rozpuszczamy, dodajemy cukier, dosypujemy mąkę i dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz resztę mleka. Gotujemy do uzyskania jednolitej masy. Budyń wlać do foremek i wstawić do lodówki na 2,5 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak