Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 8 dag
jajko 4
śmietana 16 dag
cebula 5 dag
mąka 9 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pączki ziemniaczane

ugotowane i przepuszczone przez praskę ziemniaki wymieszać z żółtkami, pokrojoną cebulą, śmietaną i mąką. Pod koniec dodać pianę ubitą z białek. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku. kłaść łyżką na gorący olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.01.2013 23:04
Rewelacyjne są takie "pączki" - mogą śmiało zastąpić w drugim daniu tradycyjne ziemniaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak