Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechy w kremie czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy laskowe 50 gram
orzechy nerkowca 50 gram
orzechy włoskie 20 gram
czekolada mleczna 100 gram
śmietana 18 proc 100 gram
cukier drobny 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: orzechy w kremie czekoladowym

1. w sporym rondelku zagotowujemy śmietanę wraz z cukrem następnie dodajemy kawałki pokruszonej czekolady, gotujemy do momentu gdy cała czekolada ulegnie rozpuszczeniu.

2 wszystkie orzechy kroimy na drobne kawałki następnie dodajemy do kremu i dokładnie mieszamy , gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia a następnie przekładamy do małych szklanek i wstawiamy do lodówki .

3. krem podajemy schłodzony

smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak