Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
śmietana 1 szkl
jogurt naturalny 300 ml
jajko 5 szt
masło 1/2 kostki
wiórki kokosowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe

Szklankę mąki przesiewamy na stolnicę, dodajemy pół szklanki cukru, 4 łyżki kwaśnej śmietany, schłodzone masło oraz jedno jajko. Z przygotowanych składników zagniatamy ciasto, następnie tworzymy kulę i zawijamy ciasto w folię spożywczą. Schładzamy około pół godziny w lodówce. Następnie ciastem wylepiamy dno i boki tortownicy. Jogurt łączymy z pozostałymi jajkami, cukrem oraz mąką. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Ciasto jogurtowe wylewamy na tortownicę wylepioną ciastem. Pieczemy około 45 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak