Sposób przygotowania

Składniki:
* 20 dag makaronu muszelki
* 35 dag wędzonej piersi kurczaka
* 2 duże ogórki konserwowe
* 4 łyżki fasoli konserwowej czerwonej
* 3 łyżki majonezu
* sól i pieprz ziołowy do smaku
* Natka pietruszki do ozdoby

Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Odcedzić i ostudzić. Pokroić w kostkę pierś kurczaka i ogórki konserwowe. Fasolę czerwoną opłukać i osączyć. Wszystkie pokrojone produkty wraz z makaronem wymieszać z majonezem,doprawiając solą ( z umiarem,bo kurczak wędzony jest dość słony) i pieprzem ziołowym do smaku .Ozdobić natką pietruszki i schłodzić.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Interesujący przepis.Do wypróbowania.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ewcia , wiesz ,że Twoje sałatki bardzo mi smakują....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !