Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem w roli głównej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem w roli głównej.

Składniki:
* 15 dag surowego ryżu
* 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
* 6 czubatych łyżek fasoli czerwonej konserwowej
* 1/2 długiego surowego ogórka
* 1 duży ogórek konserwowy
* 3 łyżki majonezu
* sól i pieprz ziołowy do smaku

Ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku ok.15 minut,osączyć i ostudzić. Tuńczyka i fasolę konserwową osączyć z zalewy-fasolę najpierw wypłukać. Ogórka surowego obrać i pokroić wraz z konserwowym w zapałkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Można podawać od razu lub schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 11.10.2011 21:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak