Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
margaryna kostka 1 szt
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 op
cukier wanilinowy 1 op
proszek do pieczenia
twaróg 1,2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek

Masło z cukrem rozetrzeć - ucierać jeszcze dodając na przemian trochę sera - zółtko;
następnie dodać budń, 1-2 lyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy,
i na sam koniec dodać pianę z białek - ubitą na sztywno, (ubić same bialka na sztywno i dodać pół szkl. cukru) i oczywiscie do sernicka mozna BAKALIE (jak kto lubi). Blachę wyłożyć herbatnikami i wylać przygotowaną masę. Piec ok. 1 godz.. Przez pierwsze 20 minut na 200 stopni, a pózniej na 180. Zimny serniczek można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Pychotka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak