Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeży sos żurawinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 4 filiżanki
cukier 1/2 filiżanki
woda 1/4 filiżanki
sok z pomarańczy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Świeży sos żurawinowy

Żurawinę dokładnie opłukać,przełożyć do dużego garnka i zmieszać z cukrem,wodą i z sokiem pomarańczowym,zagotować na średnim ogniu ciągle mieszając,następnie zmniejszyć ogień i gotować żurawinę bez przykrycia,do momentu kiedy zaczną \'\'strzelać,\'\'czyli około 10 minut i odstawić do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 19.10.2011 14:49
Dobry
Ania67 13.10.2011 08:37
pyszny
Mariusz10 11.10.2011 23:09
doskonały do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak