Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z kapsty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula 1 kg
kapusta pekińska 1 duża sztuka
sos meksykański 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z kapsty pekińskiej

Kroki postępowania

1
pieczarki pokroić w dość grube plastry, wrzucić do garnka, posolić i dusić do miękkości
Krok 1 - bigos z kapsty pekińskiej foto
2
kiełbasę pokroić w piórka, podsmażyć w osobnym rondlu następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę,przesmażyć
Krok 2 - bigos z kapsty pekińskiej foto
3
kapustę pokroić i wsypać do uduszonych pieczarek, przykryć pokrywką po chwili kiedy kapusta lekko osiądzie wymieszać
Krok 3 - bigos z kapsty pekińskiej foto
4
w niedługim czasie do kapusty dodać przesmażoną cebulę z kiełbasą, wymieszać, połączyć z sosem meksykańskim
Krok 4 - bigos z kapsty pekińskiej foto
5
doprawić pieprzem i solą, podawać z pieczywem.
Krok 5 - bigos z kapsty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 18.06.2013 12:29
mi smakuje :-)
Goya 16.07.2012 21:38
ciekawe
KasiaK90 04.05.2012 07:58
trzeba będzie taki zrobić:)
Rogalik 10.12.2011 20:55
lubię bigos
Ewa111 17.11.2011 14:58
też nigdy nie gotowałam bigosu z kapusty pekińskiej
smakoszek 12.11.2011 18:40
pysna
traktorek 24.10.2011 21:09
pycha
kuklik 15.10.2011 06:27
nigdy nie gotowałam pekinki
ziutula
ziutula 11.10.2011 22:19
z pekińskiej nie jadłam bigosiku, trza wypróbować...
irenka 11.10.2011 21:39
ciekawy przepis,musi być smaczny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak