Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki prowansalskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki prowansalskie

Ziemniaki obieramy i wkładamy do zimnej wody. Po zagotowaniu gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą lekko twardawe przerywamy gotowanie. Odcedzamy i przekładamy do keksówki. Spryskujemy oliwą z dwóch stron i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190°C i zapiekamy do otrzymania pożądanego efektu – bądź lekkiego przypieczenia bądź mocniejszego zarumienienia. Wspaniały dodatek do obiadu. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 14.05.2012 10:10
Z pewnością by mi smakowały.
Kasiax18 05.05.2012 15:43
super
Grażyna13 10.12.2011 16:05
Pycha !
ben-ka 25.10.2011 22:33
smaczne kartofelki.
Magdalena1110 21.10.2011 16:45
świetne
kasienka23 16.10.2011 20:03
uwielbiam ziemniaki w każdej postaci
Margo1 16.10.2011 17:55
też tak robię , jeszcze daję przyprawę do ziemniaków
Izabela/bella81 12.10.2011 23:05
fajne, i też uwielbiam zioła prowansalskie:)
aginaa 12.10.2011 09:33
fajne
Jolanta_P-S 11.10.2011 21:26
zioła prowansalskie są rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak