Sposób przygotowania

Na stolnicy usypujemy kopczyk z mąki, cukru trzcinowego i waniliowego. Na tarce do parmezanu starłam skórkę cytrynową i dodałam do mąki. Migdały rozkruszyć w rozdrabniaczu i wsypać na kopczyk z mąki. Do tego wbijamy w środek jajko i dajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ręcznie ciasto aż osiągniemy jednolitą, zwartą konsystencję. Wkładamy do woreczka i na 2 godziny do lodówki.

Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wycinamy kształty. Pieczemy w 180 C około 10 minut. Po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia i napełniamy dżemem oraz posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wyglądają rewelacyjnie i patrząc na składniki na pewno tak też smakują :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    wyglądają rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !