Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa rozpusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4
mąka tortowa 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa kokosowo makowa
białko 6
mak niebieski 1 szklanka
cukier 1 szklanka
wiórka kokosowe 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa krem
żółtko jajek 6
mlek 1 litr
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 16 g
margaryna 1 1/3 kostki
biszkopty okrągłe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa rozpusta

Polewa czekoladowa .
woda plus sok z cytryny do nasączania biszkopta i biszkoptów okrągłych.
Biszkopt: Ubijamy pianę na sztywno ,dodajemy cukier i kolejno żółtka.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w 170* C przez 30 minut,
Masa kokosowo - makowa
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak ,wiórka i proszek do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temp.170* C.
Masa krem-
1 szklankę mleka zmiksować z obiema makami ,cukrami i żółtkami . Resztę mleka zagotować. Wlewamy do niego zmiksowane składniki i gotujemy gęsty budyń . Studzimy. Następnie miksujemy go z miękką margaryna .Układamy ciasto:
Biszkopt
>krem
ciasto kokosowo makowe\\
krem i
biszkopty okrągłe.
>Polewamy gotowa polewa czekoladowa lub swoja domową .
Schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.02.2014 13:27
wygląda rewelacyjnie
czekoladka_m 29.10.2013 15:08
Wygląda naprawdę rozpustnie;)
Grażyna13 30.07.2013 19:08
Podoba mi się ten przepis :)
romanrafal
romanrafal 11.11.2012 09:08
pyszności
caralajna 28.07.2012 17:01
brzmi zachęcająco
Ewa111 16.01.2012 18:51
świetne ciasto, prawdziwa rozpusta dla podniebienia
Ewa111 16.01.2012 18:51
świetne ciasto, prawdziwa rozpusta dla podniebienia
leonkot 13.01.2012 15:28
wygląda fantastycznie
kochanyptysiu 04.12.2011 18:02
jak skoncze sie glodzic,to ciasto bedzie moja nagroda:)
Grazyna0211 23.10.2011 14:41
pyszne ciasto i jak ładnie wygląda!
misia53 20.10.2011 22:01
Mam wiejką ochotę na taką rozpustę
Wacław 16.10.2011 10:58
b.smaczny deser,fajna nazwa,brawo 1
jolajka 16.10.2011 07:40
wygląda pysznie!!!!!
edyta44 14.10.2011 14:28
wyglada super
anemon 14.10.2011 07:50
Bardzo fajny przekładaniec.
Jolanta_P-S 13.10.2011 21:28
faktycznie prawdziwa rozpusta
ben-ka 12.10.2011 10:30
Ja tu przyszłam z kawą,przeslij kawałeczek taki malutki może być:)
suzana 11.10.2011 20:54
pycha
halina17 11.10.2011 20:48
pyszne ciasto
Dorota76 11.10.2011 20:27
super
Magdalena67 11.10.2011 20:21
Oj znam osoby, które przepadają za kokosem. Będą zachwycone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak