Sposób przygotowania

5 jajek ugotowanych na twardo
1 czerwona papryka
8 małych pieczarek marynowanych
4 ogórki konserwowe
80 g sera Hochlandera z czosnkiem niedźwiedzim
1 mała cebula
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
pieprz ziarnisty świeżo zmielony
sól do smaku.

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebule drobno kroimy również w kosteczkę. Ser Hochlander kroimy najpierw w plastry, a następnie w 2 cm kostkę. Wszystkie składniki łączymy w miseczce. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy i podajemy od razu po przyrządzeniu ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszna, zrobiłam się głodna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ta sałatka musi być bardzo smaczna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smaczna sałatka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anka1

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !