Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dyni 2 kg
octu 4 łyżki
cukier 4 cukier
Goździki całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z dyni

Dynię kroimy na mniejsze kawałki i kroimy w kwadraciki. Wkładamy do garnka i zalewamy najlepiej przefiltrowaną wodą trochę ponad poziom dyni. Dodajemy ocet, cukier i wsypujemy goździki i jedynie lekko zagotowujemy. Przekładamy do słoików ( lepiej usunąć goździki, aby ich smak nie był zbyt intensywny), zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak