Sposób przygotowania

Dynię kroimy na mniejsze części i wykrajamy skórkę. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem w 180 C około 40 minut. Studzimy i miksujemy w pojemniku rozdrabniającym Triblade. Doprawiamy cukrem i cynamonem i dokładnie mieszamy.

Tortillę smażymy z obu stron na patelni spryskanej oliwą. Następnie formujemy na miseczce, którą wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Trzymamy tak długo aż tortilla zacznie delikatnie brązowieć. Wyjmujemy i odkładamy do ostygnięcia. Napełniamy puree z dyni i posypujemy jeszcze delikatnie cynamonem. Do każdej miseczki z tortilli wkładamy po kilka chipsów kukurydzianych.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !