Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, po czym wkładamy do garnka, zalewamy wodą, tak aby przykryła naszego kurczaka. Dodajemy część przypraw, tzn. liść laurowy, ziele angielskie oraz sól.
Gotujemy na niezbyt dużym ogniu , aż kurczak będzie miękki. Dodajemy wówczas obranego pora, selera i marchewkę i cebulę. Kiedy warzywa zmiękną, wyjmujemy wszystkie składniki z garnka. Mięso kurczaka oddzielamy od kości i kroimy na zgrabne paseczki. Włoszczyznę kroimy na paseczki (jedynie pora wyrzucamy). Wkładamy wszystko do naszego rosołu, dodajemy imbir i majeranek.
Zupa smakuje super z pieczywem, a jeszcze lepiej z naleśnikami pokrojonymi na paseczki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !