Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karczochów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochów 5 dużych
marchewek 5
ząbki czosnku 2
cebule 2
seler 1
pietruszka 1
wywaru z warzyw (może użyć kostkę rosołową warzywną) 1/5 l
oliwy kilka łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karczochów

Cebulę, marchew i seler pokroić na drobne kawałki. W dużym rondlu rozgrzać kilka łyżek oliwy i dusić na wolnym ogniu pokrojone warzywa. Kiedy zmiękną, odstawić z ognia i przetrzeć przez sito. Włożyć ponownie do rondla.Zalać rosołem i gotować, doprowadzając do wrzenia. Karczochy oczyścić, zostawiając same serca. Przekroic je na pół i dusić na oliwie. Dodać kilka łyżek gotującego się wywaru i ząbek czosnku. Pietruszkędrobno posiekać. Dodać do karczochów. Chwile podsmażyć i przelać wszystko dowywaru. Dodać szczyptę soli. Zamieszać.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 17.07.2010 14:43
Smaczna, zdrowa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak