Sposób przygotowania

Cebulę, marchew i seler pokroić na drobne kawałki. W dużym rondlu rozgrzać kilka łyżek oliwy i dusić na wolnym ogniu pokrojone warzywa. Kiedy zmiękną, odstawić z ognia i przetrzeć przez sito. Włożyć ponownie do rondla.Zalać rosołem i gotować, doprowadzając do wrzenia. Karczochy oczyścić, zostawiając same serca. Przekroic je na pół i dusić na oliwie. Dodać kilka łyżek gotującego się wywaru i ząbek czosnku. Pietruszkędrobno posiekać. Dodać do karczochów. Chwile podsmażyć i przelać wszystko dowywaru. Dodać szczyptę soli. Zamieszać.

Smacznego!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Smaczna, zdrowa zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !