Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 500 ml
jaja 2 szt.
cukier 0,5 szkl.
cukier wanilinowy 30 gram
mąka 2 łyżki
masło 1 kostka
cukier puder 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
czekolada gorzka wg uznania
rodzynki wg uznania
orzechy wg uznania
galaretki owocowe wg uznania
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Mleko zagotować z cukrem i wanilią. Jajka i makę rozklepać i wlać do mleka, zagotować budyń. Otrzymany budyń ostudzić i dodawać po trochu do masła i cukru pudru, na koniec dodać rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej - bakalie wg gustu. Biszkopt podzielić na dwie części i wyłożyc kremem na przemian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak